Onze osteochirurgische ingrepen:

De nazorg van een orthopedische operatie hangt af van de soort ingreep. Na de operatie krijgt u uitleg over de nabehandeling en als geheugensteuntje krijgt u een blad mee met de nabehandeling.

Dieren zijn vaak moeilijk kalm te houden na een operatie. De pijn is weg en het probleem is vaak opgelost. Pijnstillers werken de laatste ongemakjes weg en hond of kat rent weer onstuimig rond. Toch is de poot nog niet volledig genezen. Baasjes moeten na een orthopedische operatie hond of kat gedurende een aantal weken rustig houden: de honden steeds aan de leiband, katten binnen houden. De dieren mogen niet spingen, geen trappen doen, en niet spelen met andere dieren.

Nazorg van een spalk

Een dier kan moeilijk duidelijk maken dat de spalk te strak zit, daarom moeten dierenarts en eigenaar erg attent zijn op eventuele tekenen hiervan:

– dagelijks moet de eigenaar de teentjes van de spalk controleren op zwelling, vochtigheid, onaangename geuren, warmte/ koude.
– Een spalk mag nooit nat worden
– Als het dier zich plots erg fixeert op de spalk of er plots niet meer op steunt, moet een dierenarts geraadpleegd worden.